Wat doen wij

Financial DNA

Frame staat voor kader, het referentiekader van waaruit u vertrekt. Iedereen heeft een persoonlijk “financieel DNA” dat zijn financieel gedrag stuurt.

Uw doelstellingen bereiken door duidelijke communicatie. Vaak voel je je als consument onbegrepen.


Wat is onbegrip?

Het niet kunnen begrijpen of waarderen van de boodschap die wordt gebracht. In een adviseringsproces staat de relatie tussen cliënt en adviseur centraal. Indien er een moeilijke relatie tussen deze beide partijen aanwezig is, dan is een juist afgestemd advies wellicht een utopie.

Een cliënt begrijpen is de eerste stap in het adviseringsproces. Als je de doelstellingen van de cliënt in kaart wil brengen dan moet je een scherp beeld proberen te krijgen.


Hoe nemen we dit onbegrip weg?

We brengen buiten de wensen en de doelstellingen ook de ervaringen met geld en met financiële advisering in kaart. Dit stelt ons in de mogelijkheid om een optimaal afgestemd advies aan de cliënt te geven.

Financial DNA staat voor jouw unieke persoonlijke financiële code. Jouw Financial DNA bestaat uit de twee volgende gedragspatronen:

  1. Natuurlijk aangeboren gedrag, het canvas dat geweven werd tussen je geboorte en toen je ongeveer 3 jaar was , blijft behouden doorheen je leven, en
  2. Geleerd financieel gedrag en voorkeuren, werden doorheen ervaringen, kennis en tijdens het leven door de omgeving, de familie en de opvoeding gevormd.

Begrip van beide dimensies van je Financial DNA persoonlijkheid is de sleutel tot je succes.

Met Financial DNA diep onder de oppervlakte kijken
fase 1


fase 2

  • ontdek uw natuurlijke risicobereidheid
  • welke is uw natuurlijke risicotolerantie?
  • resultaat voor keuze beleggingsportefeuille
  • financiële voorkeuren beinvloeden beslissingen
  • ontdek welk soort adviseur best bij u past


Hier vindt u meer informatie