Wat houdt jouw job precies in ?

Publicatie juni 2023 in PLAN Magazine voor CFP Professionals

Wat maakt mijn job zo leuk ?

Variatie

Geen dag is dezelfde.  Elke dag heeft wat nieuws in petto en dat maakt het voor een inspirator ( engager) welk mijn profiel is, heel fijn.  De dagen vliegen voorbij, ze zijn inspirerend en bovendien geeft elk klantcontact mij energie.

Vernieuwing

De klantsituatie verandert, de wet wijzigt, de inzichten worden anders, de klant komt in een nieuwe levensfase met nieuwe uitdagingen.  Bovendien is er technologisch een enorme evolutie te implementeren.  Het is fijn om mee te evolueren en steeds een nieuw aanbod voor de klant te bieden.

Verrassingen

Deze geven zoveel energie, de interacties en leuke dingen, maar ook moeilijke boodschappen en slechte berichten dienen gebracht te worden. Hoe fijn is het als een klant zijn appreciatie toont door een kleine attentie of een fijne boodschap, een kaartje of een uitnodiging.

 

Waar kan ik een klant mee helpen?

Het blijkt uit peilingen dat klanten het verschil in aanbod tussen een verzekeringsmakelaar of een verzekeringsagent nauwelijks kennen.  Blijkt ook dat ze niet of amper van het bestaan van financiële planning hoorden en niet kunnen inschatten wat het voor hen kan betekenen.   Het onderscheid tussen een financieel adviseur of een Certified Financial Planner  ( CFP-professional ) die aangesloten is bij de FPSB wat staat voor de Financial Planning Standards Board, wat houdt dat dan voor hen in?

Meer informatie over Financial Planning wereldwijd of Financial Planning NL  vind je hier

 

Op onze website vind je de rubriek adviesdossiers.  Advies aan privé - personen, echter ook aan vennootschappen in relatie tot de privésfeer.  Deze adviezen zijn gericht op het te bereiken doel en zullen wellicht een aantal optimalisaties uitlichten.
Producten op basis van een behoefte analyse inzake personenverzekeringen en niet de zaakschade verzekeringen.

Benieuwd hoe wij hiermee kunnen helpen?