Huwelijksstelsel wijzigen

Beide echtgenoten kunnen tijdens het huwelijk hun huwelijkscontract wijzigen en ze kunnen ook een ander huwelijksstelsel aannemen.
Het is voldoende dat één van de echtgenoten hierom verzoekt.  Uiteraard zijn er regels te volgen.

Heel vaak zijn twee jonge mensen bezig met andere dingen dan het huwelijksstelsel en de gevolgen op het moment dat ze in het huwelijksbootje stappen.
Later wordt er soms vastgesteld dat het huwelijksstelsel niet zo goed past bij het echtpaar.

Wijzigingen kunnen altijd worden aangebracht!

Enerzijds zijn er de wijzigingen aan het bestaande huwelijkscontract zoals het keuzebeding die vaak worden toegevoegd door notarissen.  Dit is een uitstel van de beslissing voor de verdeling van de goederen tot na het overlijden.  Als klanten met een keuzebeding in het huwelijkscontract vragen om een successieberekening te maken is dat vaak wat moeilijker, omdat er twee of drie scenario's berekend dienen te worden.

Anderzijds is er de wijziging van het huwelijksvermogensstelsel zoals omzetting van het stelsel van algehele gemeenschap in een wettelijk stelsel en omgekeerd.

Voor de wijziging van het huwelijksstelsel is het mogelijk om te werken met een boedelbeschrijving van alle roerende en onroerende goederen en een beschrijving van de schulden van de echtgenoten .  Deze boedelbeschrijving gaat vooraf aan de wijzigingsakte van het huwelijksvermogensstelsel.  Het oude huwelijksvermogensstelsel wordt namelijk op die wijze vereffend en het wordt vervangen door het nieuwe huwelijksvermogensstelsel.

Dit is een goedkope en snelle manier om een herverdeling te laten plaatsvinden tussen partners.

Benieuwd hoe wij hiermee kunnen helpen?